Verpakkingsmachines

Maatwerk met onze eigen verpakkingsmachines

Voor cliënten in zorginstellingen met meerdere geneesmiddelen is het veiliger en efficiënter om te werken met medicatiezakjes (Baxter® systeem of GDS-verpakkingen genoemd). In deze medicatiezakjes zitten per tijdseenheid de medicijnen verpakt die op dat moment ingenomen dienen te worden. Hiermee wordt de toediening van medicijnen een stuk veiliger. Bovendien helpt dit cliënten therapietrouw te zijn.

Dankzij onze eigen verpakkingsmachines kunnen wij recepten dezelfde dag verwerken en direct in medicatiezakjes aanleveren. Wij hoeven de medicatiezakjes dus niet bij een externe partij te bestellen. Dit heeft als voordeel dat wij snel en adequaat kunnen reageren op veranderingen. Zo kunnen wij bij spoedopnamen de medicatie in minder dan vier uur volledig verpakt leveren. Daarnaast zijn onze communicatielijnen korter en kosten lager.

Lees meer

Apotheek Koert streeft ernaar zo min mogelijk losse verpakkingen naast de medicatiezakjes te moeten leveren. Voor onze verpakkingsmachines bepalen we zelf het geneesmiddelenassortiment. Dit wordt afgestemd op de wensen van de zorginstelling. Dit betekent dat u bepaalt wat er voor uw cliënten in de medicatiezakjes komt. Bovendien is het bij ons ook mogelijk om halve tabletten te laten verpakken. Dit alles draagt eraan bij dat medicatieverspilling zoveel mogelijk voorkomen wordt hetgeen de kosten laag houdt.